Šakšuka - izraelietiška kiaušinienė

11/29/2022

Galiu drąsiai teigti, kad šis Izraelio virtuvės patiekalas super lengvai pagaminamas ir nepaliks abejingų. Tad labai rekomenduoju pasigaminti šiuos pusryčius šį šventinį savaitgalį ir nustebinti save bei artimuosius gal tai taps ir Jūsų pusryčiais favoritais? Dviems asmenims reikės ♥5 prinokę pomidorai2 šaukštai alyvuogių aliejaus1 nedidelis svogūnas, susmulkintas3 skiltelės česnako, susmulkintos2-4 kiaušiniai3 džiovinti pomidorai (nebūtina)1 šaukštelis drusko1 šaukštelis cukraus1 paprikos miltelių1/4 šaukštelio kumino (nebūtina)Juodųjų pipirųPatiekimui (pagal skonį ir šaldytuvo turinį):šiek tiek smulkinto kietojo sūriokalendrasvogūnų laiškaifetos sūrisaitrioji paprikačesnakinis batonaspetražolės Pomidorus minutėlei panardiname į užvirusį vandenį, perliejame šaltu vandeniu ir nulupame odelę. Supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais.Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pamažu kepiname smulkintus svogūnus.Vėliau sudedame smulkintą česnaką, džiovintus pomidorus.Po minutėlės į keptuvę keliauja smulkinti pomidorai ir prieskoniai kartu su cukrumi ir druska. Galima pridėti porą šaukštų pomidorų pastos.Viską kepiname karts nuo karto pamaišant. Mėgstantiems vientisumą galima keletą kartų praeiti su metaliniu įrankiu bulvių košei trinti :)))Kai masė sutirštėja ir išgaruoja skystis paviršiuje padarome keturias duobutes, Į kiekvieną iš jų mušame po kiaušinį.Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname apie 3-4 minutes – iki norimo kiaušinio trynio iškepimo lygio. Va kaip :))Baigus kepti patiekiame su česnakiniu batonu ir norimais priedais. Asmeniškai mes dieviname su kalendra ir fetos sūriu.